Fremmed på en søndag

Det blev en kort arbejdsdag, for den tidlige færge sejler ikke om søndagen.Men ikke desto mindre nåede jeg en gåtur i blæst og slud ud på fælleden og jeg havde tid på kontoret til at renskrive noter fra diktafonen. Jeg stødte hovedet hårdt og ubarmhjertigt ind i følelsen af, ikke at høre til og være en fremmed. Og jeg er kommet i tvivl, om jeg har lagt denne rette plan for ugen eller om jeg skal gå anderledes til værks. Det sidste ser jeg på i morgen.

Noter fra diktafonen:

00:00:21 Mødte M. og sagde, at jeg ville gå en tur ud på fællede og mærke vejret derude, og at sige det lød jo sådan set rigtigt nok, men jeg kan mærke at ordet, "fælleden", det ikke er mit endnu, det føles fremmed i min mund.

00:00:51 I dag på færgen der havde jeg en meget stærk følelse af at være fremmed. Og være en indtrængende, der prøvede at bevæge mig ind på nogen andres enemærker. Og færgen var fyldt med folk, der kendte hinanden. De skulle til en fødselsdag tror jeg. Eller ... Og den her oplevelse af ikke at være, ikke at være en del af, og ikke blive talt til, ja det ... det ... det, det gav den her, den her følelse af at være fremmed.

(Jeg har diktafonen med mig, hver gang jeg går ud og kommenterer det jeg ser eller indtaler indfald og tanker der dukker op. Når jeg kommer tilbage renskriver og arkiverer jeg noterne i kontoret under "kortlægning af tilhør").

TilHørTil er et værk skabt til festivalen Out of Season 2018 Luise Midtgaard har pr. 09.02.2018 taget ophold på Skarø i et kontor opstillet på haven, hvorfra hun over det næste år skal undersøge, hvad det vil sige at høre til. Hendes undersøgelser udgår fra Kontor for Tilhørsforhold, som på samme tid er en installationsoplevelse for den nysgerrige besøgende og et faktisk kontor. Projektet skydes i gang med 9 sammenhængende arbejdsdage under festivalen Out of Season 2018, herefter møder hun ind på kontoret et par gange om måneden. Se mere her

Logbogtilhortil