SKARØ

Luise Midtgaard er udvalgt til at skabe et værk på Skarø. Luise Midtgaard arbejder i spændingsfeltet mellem teatrale installationer, sensoriske udstillinger og scenografi til teater og dans.

Hvad er tilhør? Hvordan kommer man til at høre til? Hvem har retten til at bestemme, hvem der hører til? Og er det os der hører til stedet eller er det stedet der tilhører os?

Luise Midtgaard bosætter sig på Skarø over et år, for at finde svar på netop de spørgsmål.

Her opbygger hun et kontor, hvorfra hun undersøger sin nye tilværelse, og vil være at finde hver dag under festivalen.

Når hun er ude, kan gæster uset og frit gå på opdagelse i notater, registreringer og indsamlede effekter. Eller ganske enkelt slå sig ned og høre til for en stund.

Midtgaards værk starter 9. februar 2018 og løber over et år, hvor hun opsummerer sine erfaringer og oplevelser i et nyt værk, der afsløres til Out of Season Festival 2019.

SVENDBORG

Bank & Rau er duoen, som skal skabe et værk til området omkring Egebjerg Mølle ved Svendborg. Bank & Rau er billedkunstnere Lone Bank og Tanja Rau. Deres interesse ligger særligt i grænseområdet mellem kunst og virkelighed. Duoen arbejder med et større værk som spreder sig over flere marker og overdrev og forholder sig direkte til områdets få beboere, historien og naturen.

Værket MOR har en historie-bundethed i sine gammeldags bygge- og håndværksteknikker. Med inspiration i den måde, som man har arbejdet i landskabet i hundredvis af år, tager kunstnerduoen traditioner til sig som bindingsværk og rebslagning - og tager det i brug på nye måder.

Værket forholder sig direkte til områdets få beboere, stedets historie og natur, lige som det indrammer et stykke natur, der spreder sig over flere marker og overdrev, og hjælper os til at indtage og opleve det på ny.

 

ÆRØ

Søren Lose er udvalgt til at skabe værket på Ærø. Søren Loses arbejde koncentrerer sig om fotografi, skulptur, installation. Loses praksis er researchbaseret, og han har skabt flere værker, der afsøger det stedsspecifikke i kombination med det historiske og det arkitektoniske. Loses Out of Season-værk, ARK, undersøger, hvad der sker, når Ærø ligger under vand?

Med de nuværende fremskrivninger kan store dele af Ærø ligge under vand om bare 70-100 år. Hvordan vil vores børnebørn forberede sig, når al fødevareproduktion - som vi kender det - er brudt sammen? Hvor bor vi? Og hvordan overlever vi?

Loses værk, ARK, tager udgangspunkt i netop det scenarie: At klimaforandringer har lagt det Sydfynske Øhav under vand.

ARK er en flydende overlevelsestømmerflåde, som kunstneren forestiller sig, at den tager sig ud. Den laver strøm, den er selvforsynende og den tilbyder ly og læ.

 

 

LuiseMidtgaard.png
Bank&Rau_web.png
SørenLose_Sydfynskalenderen.png

 
Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen

De fleste forbinder formentlig opera med store koncertsale, dybe orkestergrave, tyssende sidekammerater og billetreservationer i ualmindeligt god tid. Sådan har det ikke altid været, sådan er det heller ikke, når Out of Season i samarbejde med CPH Opera Festival præsenterer Leoncavallos nyfortolkning af klassikeren Bajadser.

Bajadser, der fejrede 125 års-jubilæum i 2017, fortæller historien om en omrejsende gøglertrup, hvor intrigerne løber løbsk, og virkeligheden blander sig med illusionen. En operainstruktør, fem himmelstræbende sangere og en dirigerende pianist er blandt andet med til at puste nyt liv i den komiske tragedie

I 2017-versionen rejser truppen ikke rundt i vogne, men på en Christianiacykel – eller rettere, en Operacykel.

Operaen opføres af tre sangere, en pianist og to nycirkus-artister. Bajadser kan opleves i Svendborg og på Ærø under Out of Season Festival.

 
stenkuser color.jpg

Stenknuserens drømme - poetisk reading af Morten Sylvest Nøhr

Stenknuserens drømme er en performance, hvor kunstner og arkitekt Morten Sylvest Nøhr i skumringen oplæser tre drømme, skrevet til stenknuseren ved Vitsø Nor. Naturen, kulturen, mennesket og maskinerne flettes sammen i tre sære fortællinger, hvor vandmænd og svaler danser ballet, tandhjul filtres ind i ålegræs og forladte drænrør opløses.


Idéen til performancen er opstået som led i arkitekt og kunstner Morten Sylvest Nøhrs projekt - En gåtur i Danmark

Performancen er støttet med midler fra Mod.Strøm og Kulturregion Fyn.

 

Likholmen - et nordnorsk audiovisuelt ensemble

Likholmen er moderne songwriter folk sunget på smuk nordnorsk dialekt. Likholmens sværmeriske lyd, giver musikken forskellige genremæssige associationer og understøttes af videokunst, baseret på netop det sted, bandet giver koncert. Forud for en koncert sender ensemblet nemlig deres videokunstner i forvejen, som dokumenterer det sted og lokalområde, hvor koncerten skal holdes, og bruger det som en slags baggrundstæppe under aftenens koncert. Likholmen-koncerten er på samme tid nordisk og stor og helt lokal og genkendelig.

Likholmen præsenteres i samarbejde det nordiske musiksamarbejde PULS under Nordisk Kulturfond.

 

Likholmen.png